OVER MIJ

Ik ben psychotherapeut. Ik heb een master pedagogiek, deed een vierjarige opleiding emotion-focused therapy en twee jaar contextuele hulpverlening. Verder deed ik een opleiding tot mindfulnesstrainer en werk meer dan tien jaar als psychotherapeut met volwassenen.

 

Daarnaast ging ik op zoek,

naar wat me hielp, wat me deugd deed…

 

Ik ging de stilte opzoeken. Deed lange stilteretraites, kortere weekends, bij doorwinterde boeddhisten of iets milder.

Ik werd (en word) aangetrokken door het reconstructief werk en deed de trainersopleiding (energetische opstellingen en body-to-body work).

Ik volgde een jaaropleiding zenshiatsumassage misschien vooral om goed te leren aarden. Ik leerde er op een heel andere manier naar een lichaam kijken.

Ik deed creatieve therapieën en workshops allerhande en werkte zo ook een tijd met mensen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Ik struinde heel Antwerpen af om yoga te doen en bleef een tijd hangen bij Hatha en later ook bij Ashtanga en Yin-yoga.

Ik volgde twee jaar wekelijks een voormiddag intuïtieve ontwikkeling met meditaties en energetisch werk.

De laatste jaren ben ik ook geïntrigeerd door het spirituele zoals het taoïsme, de shift die we maken in deze tijd en ga ik her en der op zoek naar inspiratie.

En zo wil ik graag alles wat ik onderweg opstak, integreren in mijn werk!

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Reis ver

drink wijn

denk na

lach hard

duik diep

kom terug

 

Spinvis

Iets over mijn werkervaring

In grote lijnen werkte ik eerst vooral in de Bijzondere Jeugdzorg en het CLB en later met volwassenen in een psychiatrisch ziekenhuis. Parallel hiermee geef ik meer dan 10 jaar individuele therapie. In het verleden combineerde ik dit vaak met lesopdrachten in het onderwijs.

en het verhaal erachter…

Ik botste steeds op iets in het systeem waar ik me heel onvrij in voelde. Alsof ik een rol moest spelen, me moest aanpassen en daardoor ook iets van mezelf moest onderdrukken. Zo ging ik steeds weer op zoek, om dan weer in een ander systeem te zitten en er tegenaan te lopen…

Daarnaast was er iets vreemd met de doelgroepen waarmee ik werkte. Op één of andere manier kwam altijd de meest ‘worstelende’ doelgroep op mijn pad. Ik droomde wel van groener gras maar tuimelde hier keer op keer in. Alsof ik de donkerte van ons als mensen (en in mezelf) echt helemaal vast te pakken had en alsof er iets in mij was dat het me mezelf toen nog niet gunde om het ook wat makkelijker te hebben.

De laatste jaren kwam ik dan weer tegen dat enkel ‘psychotherapeut’ zijn niet helemaal klopte. Het was zo’n verfrissing om te proeven van andere werelden. De ondernemerswereld, coaches, spirituele ontwikkeling, energetisch werk,…

Met heel veel dankbaarheid voor alle mensen die ik doorheen al die jobs tegenkwam

 

kies ik er nu voor om mijn eigen ding te doen, los van een ‘te vast’ systeem,

kies ik voor lichtheid, zonder het donkere uit de weg te gaan,

en ben ik een mengelmoes van psychotherapeut, coach, onderneemster, trainster,…

en verder...

 

Enkele jaren op tram 4, mama van een energiek en gevoelig zoontje, vriendin van Tim, ben een beetje een warhoofd, ik hou van de bergen, van buiten zijn, van ploeteren met een surfplank in zee, ik woon op ‘den buiten’, heb jarenlang in ’t stad gewoond, geniet van theater, van dansen, van samen zijn en van alleen zijn, ik volgde creatieve workshops allerhande maar blink in niks uit, vind het gewoon heerlijk om creatief bezig te zijn, ben aangetrokken tot alle mensen die iets over ’t leven te vertellen hebben, hou van reizen, van ‘on the road’ zijn, letterlijk en figuurlijk, …

Iets over mijn visie

 

Ik ben geïntrigeerd door de paradigmashift die we in deze tijd aan het maken zijn… op weg naar een eenheidsbewustzijn… naar een tijd waarin het vrouwelijke meer een plek krijgt in verbinding met het mannelijke.

Ik geloof er in dat we als vrouwen in ons licht mogen gaan staan. Elk op onze eigen manier vanuit onze eigen kracht.

Vrouwelijke kwaliteiten mogen weer aandacht krijgen en gaan ons zoveel verder brengen. Kwaliteiten als intuïtie, voelen, zijn, met donkerte omkunnen, verbinden, cyclisch denken, creativiteit, ontvankelijkheid, overgave, zachtheid,...

Ik geloof er in dat we dit samen te doen hebben. Dat we hiervoor naar binnen te gaan hebben en vaak ook nog wat opruimwerk moeten doen.

Ik wil graag vrouwen met elkaar verbinden om bij hun intuïtie en kracht te komen en echt hun eigen ding te gaan doen. Volgens mij gaan we naar een tijd die dat nodig heeft.

Anderen over mij:

"Ik heb me echt gezien gevoeld door jou in een essentieel stuk van mezelf. Sindsdien geniet ik precies terug wat bewuster van kleine dingen. Alsof er een draadje tussen mijn binnenkant en de wereld weer wat steviger geworden is." Margot

"Griet geeft door haar 'zijn' veiligheid." Irene Langeveld (www.irenelangeveld.nl)

"Dankjewel voor je warme luisterend oor én energie, je wijze inbreng in het mij tot 'rust' brengen. Ik kon er achteraf weer helemaal tegenaan en ik heb er mooie 'besluiten' uit gehaald. Zo besef ik weer dat het ok is om mijn grenzen aan te geven en het helemaal ok is om ook mezelf naar 'waarde' te schatten." An Denys (www.vreugdevanvrouwzijn.be)

"Griet kan mijn onoverkomelijke bergen in heuveltjes veranderen. Dan zegt ze één enkele zin en het hele perspectief verandert. Ik vergelijk haar ook wel eens met een warm bad. Dat is redelijk letterlijk te nemen, want ze heeft zoveel warmte in zich dat je je wel gedragen en veilig moet voelen. Maar toch, na zoveel tijd, zoveel verhalen, zoveel verzuchtingen, blijft ze altijd in haar begeleidersstoel zitten. Dat vind ik ongelooflijk sterk en zorgt ervoor dat ik onvoorwaardelijk vertrouwen in haar stel." Alexia

Ontvang je graag inspiratie, gratis meditaties en recente info over mijn aanbod?

Contact

DE GRIETEN

Griet Smits

Langensteenweg 41

1785 Merchtem

smitsgriet@gmail.com

  • Black Facebook Icon

Naam *

E-mail *

Onderwerp

Bericht

© 2017 de grieten