OVER MIJ

Ik, Griet °1977, heb een master pedagogiek en deed een vierjarige opleiding emotion-focused therapy. Ik werk ondertussen zo'n 15-tal jaar individueel met volwassenen. 

Daarnaast ben ik de laatste jaren gepassioneerd geraakt door het faciliteren van groepen

Wat inspireert mij en mijn werk?  

- Energetisch werk. Ik leerde de kracht van energie en intuïtie kennen en hoe hiermee te werken. Ik volgde 'intuïtieve ontwikkeling' bij Timotheus, deed opstellingenwerk, zenshiatsuopleiding,...

Ik ben ook erg geïnspireerd door Reconstructive, transpersoonlijk (body-to-body) werk. Ik deed het werk zelf verschillende weekends, volgde de facilitatoropleiding en de opleiding transpersonal coaching. 

- Vrouwencirkels. Het samen in de cirkel zitten met vrouwen, de 'sacred space' die er ontstaat, het delen, helen,... De ervaring van verschillende cirkels deed me een 'vergeten weten' terugbrengen. Ook de jaaropleiding 'magie van vrouwelijke seksualiteit' inspireert me in het werk met vrouwen. 

- Stilte en meditatie. Ik ging de stilte opzoeken. Deed lange stilteretraites, kortere weekends, bij doorwinterde boeddhisten of iets milder. Ik volgde de opleiding voor mindfulnesstrainer. 

- De natuur en het leven zelf :-)

- wat 'beyond' is... hoe je het ook noemt... ruimer bewustzijn, spiritualiteit, het transpersoonlijke, het niet-weten... Voor mij is dat ook de wijsheid uit de natuurvolkeren, het sjamanisme of andere tradities.

Griet-6 copy (3).jpg

Reis ver

drink wijn

denk na

lach hard

duik diep

kom terug

 

Spinvis

Iets over mijn werkervaring

In grote lijnen werkte ik in het verleden vooral in de Bijzondere Jeugdzorg, het CLB en met volwassenen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik combineerde dit vaak met lesopdrachten in het onderwijs en individuele psychotherapie

In 2015 liet ik het werken in dienstverband los en creëerde ik het werk dat bij me past... Ik combineer nu het groepswerk met 'de grieten' met individuele psychotherapie.

Iets over mijn visie

 

Ik ben geïntrigeerd door de paradigmashift die we in deze tijd aan het maken zijn… op weg naar een eenheidsbewustzijn… naar een tijd waarin het vrouwelijke meer een plek krijgt in verbinding met het mannelijke.

We mogen als vrouwen in ons licht gaan staan. Elk op onze eigen manier vanuit onze eigen kracht.

Vrouwelijke kwaliteiten zoals intuïtie, voelen, zijn, met donkerte omkunnen, verbinden, cyclisch denken, creativiteit, ontvankelijkheid, overgave, zachtheid,... hebben we weer volop te belichamen. Door ze in verbinding te brengen met het mannelijke in onszelf creëren we een krachtige, verbonden nieuwe balans in onszelf en in de samenleving. 

We hebben dit samen te doen, met elkaar, onder vrouwen. 

Zoals het steeds gaat met verandering is dat eerst een innerlijk werk, in jezelf. Dit innerlijk proces aangaan met alles wat erbij hoort, vaak ook opruim en schaduwwerk, zorgt ervoor dat er ook in de buitenwereld duurzame veranderingen gaan plaatsvinden. 

Ik wil graag vrouwen met elkaar verbinden om bij hun intuïtie en kracht te komen en echt hun eigen ding te gaan doen. We gaan naar een tijd die dat nodig heeft. 

"We are the ones we've been waiting for".

en verder...

 

Enkele jaren op tram 4, mama van een zoontje van 6, vriendin van Tim, ben een beetje een warhoofd, ik hou van de bergen, van buiten zijn, van ploeteren met een surfplank in zee, ik woon op ‘den buiten’, heb jarenlang in ’t stad gewoond, geniet van theater, van dansen, van samen zijn en van alleen zijn, ik sta vaak op mijn yogamat, volgde creatieve workshops allerhande maar blink in niks uit, ben aangetrokken tot alle mensen die iets over ’t leven te vertellen hebben, hou van reizen, van ‘on the road’ zijn, letterlijk en figuurlijk, …

Anderen over mij:

"Ik heb me echt gezien gevoeld door jou in een essentieel stuk van mezelf. Sindsdien geniet ik precies terug wat bewuster van kleine dingen. Alsof er een draadje tussen mijn binnenkant en de wereld weer wat steviger geworden is." Margot

"Griet geeft door haar 'zijn' veiligheid." Irene Langeveld

"Dankjewel voor je warme luisterend oor én energie, je wijze inbreng in het mij tot 'rust' brengen. Ik kon er achteraf weer helemaal tegenaan en ik heb er mooie 'besluiten' uit gehaald. Zo besef ik weer dat het ok is om mijn grenzen aan te geven en het helemaal ok is om ook mezelf naar 'waarde' te schatten." An Denys 

Ontvang je graag inspiratie en recente info over mijn aanbod?