top of page

OVER MIJ

DSC06010.jpg

De tijd is rijp voor vrouwen om bij hun intuïtie en kracht te komen en echt hun eigen plek in te nemen.

Daarvoor heb je in mijn ogen steeds je innerlijk proces aan te gaan met alles wat erbij hoort. Zo zullen erna ook in de buitenwereld duurzame veranderingen plaatsvinden.

 

"We are the ones we've been waiting for", uit Hopi Prayer

Hoe?

Tijdens mijn workshops help ik vrouwen om weer te verbinden met hun lichaam, hun gevoel, hun intuïtie en het groter geheel. Je lichaam bewonen, durven voelen en van daaruit je intuïtie volgen, is een belangrijke manier om innerlijk

leiderschap op te nemen en te ontwikkelen. Vanuit dit transformerend vermogen kunnen vrouwen hun talenten in de wereld zetten.

Concreet:​

  • Ik breng je graag naar je vrouwelijke oerkracht en zachtheid, naar die plek waar je het leven volop voelt.

  • In mijn werk integreer ik emotion-focused werk, energetisch werk, lichaamswerk, opstellingen, rituelen en meditatie.

  • Ik heb een liefde voor het vrouwenwerk en rituelen. De elementen vuur, wind, water en aarde en de verbinding met de natuur zitten verweven in mijn werk. Ook de kracht van onze baarmoeder, de integratie van het mannelijke en vrouwelijke, het cyclische, de vruchtbaarheid van de donkerte,… ik ervaar het als een ‘vergeten weten’ dat we ons weer her-inneren en ons mee de weg wijst.

 

DSC06334.jpg
  • Ik geloof dat een veilige, zachte liefdevolle bedding de basis is om alles te kunnen verwelkomen. Tegelijk houd ik van helderheid en aankijken wat er is. Net door onze schaduwen onder ogen te durven zien, kunnen we bewegen naar een vrijere en lichtere levensenergie. Ik ervaar mezelf als een rustige spaceholder in deze processen, niet bang van donkerte of intensiteit. Daarnaast is respect voor ieders tempo hierin belangrijk voor mij.

Opleiding

 

Vervolgopleiding Magie van vrouwelijke seksualiteit (Sifra Nooter)(2023)

Magie van vrouwelijke seksualiteit (Sifra Nooter) (2022)

Transpersonal coaching (RHIIS) (2021)

Intensive in reconstructive (RHIIS) (2020)

Intuïtieve ontwikkeling (Timotheus)  (2016-2018)

Mindfulnesstrainer (I am) (2015)

Emotion focused therapie (FMS) (2012-2015)

Shiatsu 1e jaar (Oost West centrum) 

Contextuele hulpverlening (Leren over leven) 

DSC05959.jpg

Meer weten?

15 jaar geleden startte ik zelf mijn praktijk als individueel emotion-focused therapeut. Ook de contextuele therapie beïnvloedde toen sterk mijn werk. In mijn eigen proces, dat zo’n 20 jaar geleden volop begon, ervaarde ik aanvankelijk heel veel behoefte om te mogen voelen en aan de slag te gaan met mijn eigen gezin van herkomst.

Op een bepaald moment stond de nood om dicht bij mezelf te blijven en de stilte in te gaan voorop. Meerdere jaren deed ik veel stilteretraites en verdiepte ik me in het boeddhisme.

 

 

Sinds een 7-tal jaar is er een andere opening gekomen. Energetisch werk, lichaamswerk, spiritualiteit, vrouwenwerk en seksualiteit waren onder andere de poorten naar dichter en dichter bij mezelf komen. Alsof ik uitgenodigd werd om nog meer in mijn lichaam te zakken en zo ook spiritueel meer te openen. Alsof mijn diepere wortels me genoeg stevigheid gaven om mijn bewustzijn ook meer te openen.

Ik ben geïntrigeerd door de paradigmashift die we in deze tijd aan het maken zijn… op weg naar een eenheidsbewustzijn…

naar een tijd waarin het vrouwelijke meer een plek krijgt. Vrouwelijke kwaliteiten zoals intuïtie, voelen, zijn, met donkerte omkunnen, verbinden, cyclisch denken, creativiteit, ontvankelijkheid, overgave, zachtheid,... hebben we weer volop te belichamen. Door ze in verbinding te brengen met het mannelijke in onszelf creëren we een krachtige, verbonden nieuwe balans in onszelf en in de samenleving. We mogen als vrouwen dan ook in ons licht gaan staan. Elk op onze eigen manier vanuit onze eigen kracht. We hebben dit samen te doen, met elkaar, onder vrouwen en uiteindelijk ook in verbinding met mannen. 

Ontvang je graag inspiratie en recente info over mijn aanbod?

bottom of page